Hvor Er Skellet På Min Grund?

Billede credits: Pixabay, Hans

Grundet historie erfaringer igennem mange år, så er der mange, der gerne vil have fuldstændig styr på, hvor skellet går mellem naboerne på både venstre-, højre- og nogle gange på bagsiden af huset. På den måde er der mange konflikter, der kan undgås eller udnyttes fra alle parter.

Det kan ikke altid være nemt at finde ud af, hvor ens skel går. Når huse bliver bygget, bliver der sat pæle, enten i træ eller metal, rundt om ejendommen, hvor man nemt kan se dem til at starte med. Selvom der er mange af os, der flytter ind nybyggeri, så er der også os, der godt kan lide det gamle, men her kan det så blive svære at finde skellet.

Naturen er jo ekspert i at nedbryde og er der sat træpæle som skel, da huset blev bygget, så er der nok ikke så meget tilbage af dem mange år senere. Kan du slet ikke finde nogle rester eller lignende af skelpæle, så skal du tage fat i din lokale landinspektør. Han/hun har adgang til måleblade, så man nemt kan finde ud af diverse grundarealer og hvor de går til.

Vil du gerne forsøge lidt ekstra, så kan du også leje en metaldetektor. Nogle skelpæle er nemlig sat ned i jorden, hvor det er en betonklods med en metaltråd igennem. Eller er den tidligere metalpæl knækket eller 'groet ned i jorden', så kan du også nemt finde dem med metaldetektoren.

Vi sender et stort tak til Perlen Odense, der har støttet dette indlæg. Perlen Odense er kendt for at sælge f.eks: ørestikker. Derfor er dette indlæg ikke upartisk.