Ejendomsadministration, Hvad Er Det?

Billede credits: Pixabay, PublicDomainPictures

En ejendomsadministration er en person eller en gruppe, der står for driften, vedligeholdelsen, tilsynet og kontrollen af bestemte faste ejendomme. Sådan en administration ser du gerne hos udlejningsejendomme, ejerforeninger og andelsboligforeninger, da det har en stor relevans for dem.

Hvis du aldrig har hørt om en ejensomsadministration, kan det være fordi, der er en bestyrelse i din opgang, som et eller andet sted varetager det samme. Hvert år er der et møde, hvor der bliver drøftet forskellige ting. Eksempelvis har jeg lige fået skiftet vinduer, hvilket er en beslutning, der er blevet taget af vores bestyrelse. Derudover er det også dem, der sørger for, at vores græs bliver slået og der ser pænt ud i vores baggård.

Nå tilbage til ejendomsadministrationen. Ofte er det kompetente mennesker, der er ansvarlig for de forskellige områder. Dette betyder blandt andet, at de også kender den respektive lovgivning omkring det specifikke område, du nu står for.

Ved udlejningsejendomme kan det være meget vigtigt med en ejendomsadministration, da de kan have styr på lovgivningen (og de mange regler), så både lejer og udlejer står bedst muligt stillet.

I ejerforening og andelsboligforening er det primært en bestyrelse, der står for det overordnede arbejde. Her vil det være mere administrative opgaver, eks. regnskab, som en ejendomsadministration står for, så bestyrelsen ikke skal påtage sig disse opgaver og sætte sig ind i disse regler.

Skiltet øverst viser at dette tekstindhold, var skrevet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Der kan du shoppe et sortiment fra børnesmykker. Det årsagen til at Perlen Odense får omtale i dette tekstindhold.