Hvad Er Ejendomsadministration?

Billede credits: Pixabay, Herrfilm

En ejendomsadministration står for driften, vedligeholdelsen, tilsynet og kontrollen af bestemte faste ejendomme. Sådan en administration ser du gerne hos udlejningsejendomme, ejerforeninger og andelsboligforeninger, da det har en stor relevans for dem.

Hvis du aldrig har hørt om en ejensomsadministration, kan det være fordi, der er en bestyrelse i din opgang, som et eller andet sted varetager det samme. Hvert år er der et møde, hvor der bliver drøftet forskellige ting. Eksempelvis har jeg lige fået skiftet vinduer, hvilket er en beslutning, der er blevet taget af vores bestyrelse. Derudover er det også dem, der sørger for, at vores græs bliver slået og der ser pænt ud i vores baggård.

Nå tilbage til ejendomsadministrationen. Den kan bestå af en eller flere personer, dog det i mente, at det er kompetente mennesker, der er ansvarlig for de forskellige områder. Dette betyder blandt andet, at de også kender den respektive lovgivning omkring det specifikke område, du nu står for.

Ved udlejningsejendomme kan det være meget vigtigt med en ejendomsadministration, da de kan have styr på lovgivningen (og de mange regler), så både lejer og udlejer står bedst muligt stillet.

I ejerforening og andelsboligforening er det primært en bestyrelse, der står for det overordnede arbejde. Her vil det være mere administrative opgaver, eks. regnskab, som en ejendomsadministration står for, så bestyrelsen ikke skal påtage sig disse opgaver og sætte sig ind i disse regler.

Her skal vi huske at takke Perlen Odense, der har ydet support og har økonomisk finanseret tilstedeblivelsen af sidens tekst. Perlen Odense er kendt for at sælge f.eks: halskæde med bogstav.